مقدمه
همه ما درآغاز هرسال اهدافی را برای خودمان معین میکنیم و برنامههایمان برای رسیدن به آن اهداف را مو به مو مینویسیم. اما عمل کردن به برنامهها مثل نوشتنشان ساده نیست؛ به همین دلیل گاها پیش میآید که درپایان سال، با اهدافی مواجه شویم که به هیچ یک از آنها نرسیدیم. حالا که درآستانه آغاز سال جدید قرار داریم، بهتر است نقاط ضعفمان را بازنگری کنیم و بتوانیم اهمال کاری را درانجام برنامهریزی شخصی به حداقل برسانیم. دراین یادداشت با معرفی راهکارهایی برای جلوگیری از اهمال کاری در برنامهریزی شخصی همراه شما هستیم.
یک؛ استفاده از بولت ژورنال به جای دفاتر برنامهریزی
بولت ژورنال از جدیدترین روشها برای برنامهریزی است که استفاده از آن به جای پلنرها، به جلوگیری از اهمال کاری کمک میکند. در دفاتر برنامهریزی نقشهای که برای انجام دادن یک روز پیش رو داریم، قبلا انجام شده است و ما فقط باید آنها را پر کنیم. دراین روش ناخودآگاه اضطراب زیادی متوجه فرد برنامهریز خواهد شد. چرا که ممکن است نتواند چندتا از فعالیتهایش را درروز انجام بدهد و به قولی آنها را تیک بدهد. همین باعث میشود تا سرخورده و ناامید شود و از انجام کارهای دیگر نیز صرف نظر کند. ضمن اینکه گاهی به دلیل رفتن به سفر یا اتفاقات غیرمترقبه دیگر، عمل کردن به ساختارهای از پیش تعین شده پلنرها ممکن نیست. در روش بولت ژورنال چنین محدودیتی وجود ندارد و شما میتوانید آزادانه هریک از برنامههای خود که شرایط انجام آن را ندارید به روز دیگر منتقل کنید و به انجام فعالیتهای دیگر بپردازید. ضمن اینکه شخصی سازی شدن بولت ژورنال از جمله عواملی است که انگیزه انسان را در راستای انجام کارها یاری میکند. دفاتر بولت ژورنال ایمان نوت از طراحی و کیفیت بسیاری برخوردارند و گزینه خوبی برای استفاده درراستای جلوگیری از اهمال کاری محسوب میشوند.
دو؛ ایجاد پاداش برای انجام دادن کارهای کوچک و بزرگ
برطبق مطالعات روانشناسی که بر روی مغز انجام شده است، تشویق شدن و دریافت پاداش میتواند تاثیر بسیار زیادی دربهبود عملکرد انسان داشته باشد. این تنها نباید به موفقیتهای بزرگ منحصر شود؛ بلکه موفقیتهای کوچک ما هم شایسته تحسین و قدردانی هستند و وقتی مغز مشاهده میکند که با عمل کردن به وظایفی که برای آن تعیین کردیم، حرفهای خوشایند میشنود و آنچه که دوست دارد را به عنوان هدیه دریافت میکند، درادامه راه بهتر و بیشتر از قبل ما را همراهی خواهد کرد. هدایا و پاداشی که برای خود تعیین میکنیم قرار نیست خیلی لوکس و گرانقیمت باشند که از پس هزینه آن برنیاییم. بلکه حتا یک شکلات و یا دیدن یک فیلم در سینما هم میتواند احساس قدردانی و ارزشمندی را به روح و جسم ما منتقل کند و آنها را برای انجام دادن کارهای بزرگتر آماده کند.
سه؛ تقسیمبندی مناسب وظایف روزانه و ماهانه
هرکدام از موفقیتهای بزرگ ما، حاصل انجام دادن مستمر فعالیتهایی تکراری و کوچ در طی مدت زمانی طولانی هستند. ضربالمثلی هست که میگوید سنگ بزرگ علامت نزدن است. اگر شما یک هدف بزرگ درسر داریم باید بدانید که راه رسیدن به آن چیزی جز انجام دادن کارهای کوچک نیست. برای تقسیمبندی وظایف ابتدا باید هدف موردنظر خود را تعین کنیم. مثلا نوشتن یک رمان که 300 صفحه است. سپس بنویسیم که قرار است درپایان هرروز، هرهفته و هرماه چندصفحه از آن را بنویسیم. به این ترتیب با نوشتن روزی چندصفحه میتوانیم با تلاش و پشتکار پس از مدتی به هدف بزرگ خود دست پیدا کنیم.
چهار؛ استفاده از جملات و کتابهای الهامبخش
بسیاری از شخصیتهای اثرگذار دردنیا هستند که خواندن سرگذشت آنها و همچنین جملاتی که از خود به یادگار گذاشتهاند، میتواند اوقاتی که بیانگیزه شدهایم به ما کمک کند تا دوباره به مسیر موفقیت باز گردیم. استفاده از این جملات درنقاط مختلف اتاق کار و حتی تلفن همراه تکنیک اثربخشی است که میتواند همواره و درهمهجا برای ما امیدآفرین باشد. در محصولات شرکت ایمان نوت مانند پلنرها از جملات زیبا و الهامبخش بسیاری استفاده شده است تا مشتریان این محصولات با اشتیاق بیشتری مسیر موفقیت را گام به گام طی کنند.
دراین یادداشت تلاش کردیم تا تعدادی از راهکارهای جلوگیری از اهمال کاری را به شما معرفی کنیم. اگر راه دیگری را میشناسید که برای جلوگیری از تنبلی درانجام کارها موثر است، لطفا برای ما دربخش کامنتها یادداشت کنید. امیدواریم از خواندن یادداشت معرفی راهکارهایی برای جلوگیری از اهمال کاری در برنامهریزی شخصی استفاده کرده باشید!