موقعیت:
سه روش برنامه‌ریزی در سال جدید برای دانش‌آموزان

سه روش برنامه‌ریزی در سال جدید برای دانش‌آموزان

مقدمه

یکی از دغدغه‌های مهم دانش‌آموزان در آغاز سال جدید، انتخاب روشی مناسب برای برنامه‌ریزی تحصیلی است که بتواند بهترین نتایج را به همراه داشته باشد و درآن تعادل میان درس و زندگی رعایت شده باشد. مشاوران تحصیلی در سراسر دنیا هرساله در مقالات و ژورنال‌های متعدد بهترین نتایج را که حاصل مطالعات‌شان است، به اشتراک می‌گذارند. تعداد این روش‌ها بسیار بالاست و انتخاب بهترین‌ روش را با دشواری‌هایی همراه می‌کند.  دراین یادداشت با معرفی سه روش برنامه‌‌ریزی درسال جدید برای دانش‌آموزان همراه شما هستیم.

روش اول؛ برنامه‌ریزی بصری

برنامه‌ریزی یکی از بهترین مدل‌ها برای سازماندهی و به خاطرسپردن مطالب مختلف است. این روش برای دانش‌آموزان متوسطه اول و دوم کاربرد زیادی دارد. دراین روش از ابزارهایی مانند نقاشی و تصویر همراه با متن برای یادگیری استفاده می‌شود. نمودارها، انواع جدول، نقشه‌های ذهنی و استفاده از تقویم‌ها از ابزارهای برنامه‌ریزی بصری به حساب می‌آیند. استفاده از این ابزارها به دانش‌آموزان کمک می‌کند تا مطالب را به صورت دوگانه متن و تصویر به ذهن بسپارند و به این ترتیب و با درگیر کردن بخش‌های مختلف نیمکره‌های مغز با مطالب مختلف، روند یادگیری خود را بهبود ببخشند.

دراین روش دانش‌آموزان ابتدا باید به طور دقیق اهداف تحصیلی خود را یادداشت کنند و اینکه قرار است برای رسیدن به آن هدف، چه درس‌هایی را بیشتر از همه مطالعه کنند. پس از لازم است که یکبار آن درس را بخوانید و ببینید کدام بخش از آن قابلیت‌های بصری شدن دارد. سپس با جمع‌آوری این اطلاعات به تهیه نقشه، جدول، عکس و نمودار بپردازید. این کار خیلی سخت نیست چون با شما با جستجوی مطالب موردنظرتان دراینترنت می‌توانید مواد برنامه‌ریزی بصری آن درس را در کمترین زمان ممکن پیدا کنید. اما اگر چنان نبود و فرصت زیادی برای تهیه شخصی جدول‌ها و نمودارها نداشتید، کمک گرفتن از هوش مصنوعی بهترین گزینه برای ایجاد کردن ابزارهای برنامه‌ریزی بصری است. لازم به ذکر است که استفاده از رنگ‌های مختلف به شما کمک می‌کند تا مطالب مختلف را بهتر یاد بگیرید.

روش دوم؛ برنامه‌ریزی تقسیم اهداف

هرکدام از اهداف بزرگ مانند قبول شدن دردانشگاه نیازمند انجام دادن یک سری اهداف کوچک‌تر مثل درس خواندن مداوم و شرکت کردن درآزمون‌های مختلف است. این روش کمک می‌کند تا اهداف بزرگ خود را به چندین و چند هدف کوچک بدل کنید و آنگاه با انجام دادن آنها قدم به قدم به رویاهای خود نزدیک بشوید. همچنین این کار از لحاظ روان‌شناسی بسیار مناسب است چون بار سنگین اهداف مهم را کاهش می‌دهد و کمک می‌کند تا دانش‌آموزان کمتر از گذشته تحت فشار قرار بگیرند.

برای برنامه‌ریزی تقسیم اهداف ابتدا باید اهداف بزرگ خود را انتخاب کنید. بهتر است در هرسال بیشتر از پنج هدف بزرگ برای خودتان تعین نکنید؛ چون دراین صورت عمل کردن به آنها دشوار خواهد شد و شما را با ناکامی روانی مواجه خواهد کرد. پس از تعین اهداف، باید گام‌های رسیدن به هرکدام را مشخص کنید. هرچقدر این گام‌ها کمتر و کوچک‌تر باشد، شما با آسایش بیشتری راه موفقیت خود را دنبال خواهید کرد. سپس برای این اهداف دامنه زمانی مشخص کنید. اینکه درنظر دارید طی چند روز یا چند هفته آنها را انجام بدهید. پس از این مسیری که معین کردید را در دفترهای برنامه‌ریزی ثبت کنید و با نظم و برنامه برای رسیده به آنها تلاش کنید. استفاده از ابزارهای باکیفیت و بادوام مانند دفترهای برنامه‌ریزی و بولت ژورنال ایمان نوت، به انجام صحیح این روش کمک می‌کند.

روش سوم؛ برنامه‌ریزی پومودرو

روش پومودرو یکی از محبوب‌ترین و کارآمدترین روش‌های برنامه‌ریزی در دنیاست که بر مدت زمان درس خواندن تمرکز می‌کند. این روش توسط مشاوری ایتالیایی توسط فرانچسکو سیریلو ابداع شده است. پومودرو در زبان ایتالیایی به معنای گوجه‌فرنگی است. این نام‌گذاری به این دلیل است که سیریلو برای برنامه‌ریزی زمانی از شکل دایره‌ای گوجه‌فرنگی استفاده می‌کرد.

درروش پومودرو باید از یک کرنومتر استفاده کنید و زمان هشدار آن را روی 25 دقیقه بگذارید. سپس به سراغ مطالعه درس موردنظرتان بروید و پس از اینکه زنگ به صدا درآمد، هرجای درس خواندن که بودید به مدت 5 دقیقه به خودتان تنفس بدهید. راه رفتن، خوردن آب و تغییر وضعیت جسمانی از جمله کارهایی است که برای زمان تنفس مناسب به نظر می‌رسد. پس اینکه این سیکل را چهاربار تکرار کردید، می‌توانید درمدت زمانی طولانی‌تر مثلا 20 دقیقه استراحت کنید. دور کردن وسایلی که موجب حواس پرتی می‌شوند، مانند تلفن همراه و لپ‌تاپ به بهره‌وری بیشتر تکنیک پومودرو منجر می‌شود. همراه شدن با روش پومودرو باعث کاهش خستگی و مدیریت بهتر زمان می‌شود. ابزارهای انجام این روش ارزان هستندو به راحتی می‌توانید با یک کرنومتر و دفتریادداشت از روش پومودرو برای رسیدن به اهداف خود کمک بگیرید.

 

 

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]

3 دیدگاه دربارهٔ «سه روش برنامه‌ریزی در سال جدید برای دانش‌آموزان»

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *